[Guifilab] Conferència "La informática libre y sus enemigos" per Richard Stallman

[En Español más abajo]

Inscripció aquí:
Envia un correu a rms@matarosensefils.net

Quan: divendres 25 de novembre a les 19:00
On: sala d'actes TCM2 de TecnoCampus Mataró https://www.openstreetmap.org/way/204713232
Idioma: Espanyol

Richard Stallman, el creador de GNU i el moviment del Programari Lliure, durà a terme una conferència titulada "La informática libre y sus enemigos". L'esdeveniment es durà a terme a l’Auditori de TecnoCampus Mataró (edifici TCM2) el divendres 25 de novembre a les 19:00. L'acte està emmarcat dins del cicle de Guifilabs (laboratoris de la comunitat Guifi.net) organitzats per Mataró sense fils i compte amb el suport de TecnoCampus Mataró.

Richard Matthew Stallman és el creador del moviment del Programari Lliure. A la dècada dels 80, al MIT, Stallman va crear aquest moviment per defensar que el codi font del programari havia de ser de lliure accés i distribució. Segons Stallman, no permetre l'accés al codi font del programari coarta la llibertat dels usuaris i els esclavitza, possibilitant l'abús i el control dels mateixos usuaris per part de tercers. Stallman també va crear la Free Software Foundation per tal de donar suport al projecte GNU i a la seva lectura ètica del programari. El moviment del Programari Lliure ha tingut gran influència, més enllà del món del programari. La seva visió defensa que el coneixement humà ha de ser lliure i ha impregnat altres àrees del coneixement com la ciència, la cultura, les telecomunicacions, etc.

Amb el suport de TecnoCampus Mataró, xrcb.cat i eXO.cat

[Español]

Inscripción aquí:
Envia un correo electrónico a rms@matarosensefils.net

Cuando: viernes 25 de noviembre a las 19:00
Donde: salón de actos TCM2 de TecnoCampus Mataró https://www.openstreetmap.org/way/204713232
Idioma: Español

Richard Stallman, el creador de GNU y el movimiento del Software Libre, llevará a cabo una conferencia titulada "La informática libre y sus enemigos". El evento se llevará a cabo en el Auditorio de TecnoCampus Mataró (edificio TCM2) el viernes 25 de noviembre a las 19:00. El acto está enmarcado dentro del ciclo de Guifilabs (laboratorios de la comunidad Guifi.net) organizados por Mataró sense fils y cuenta con el apoyo de TecnoCampus Mataró.

Richard Matthew Stallman es el creador del movimiento del Software Libre. En la década de los 80, en el MIT, Stallman creó este movimiento para defender que el código fuente del software debía ser de libre acceso y distribución. Según Stallman, no permitir el acceso al código fuente del software coarta la libertad de los usuarios y los esclaviza, posibilitando el abuso y control de los propios usuarios por parte de terceros. Stallman también creó la Free Software Foundation para apoyar el proyecto GNU y su lectura ética del software. El movimiento del Software Libre ha tenido gran influencia, más allá del mundo del software. Su visión defiende que el conocimiento humano debe ser libre y ha impregnado otras áreas del conocimiento como la ciencia, la cultura, las telecomunicaciones, etc.

Con el soporte de TecnoCampus Mataró, xrcb.cat y eXO.cat