Preguntes més freqüents

Les antenes perjudiquen la salut?

Arrel de la extensió de la telefonia mòbil i les seves antenes, hi ha hagut força polèmica en relació a si perjudiquen o no a la salut les emisions de ràdio per micro-ones, com afecten al organisme humà i les propietats de les seves cèl·lules, si poden facilitar la aparició de càncer, etc.

Però això... és legal?

SI. A guifi.net i amb el Comuns Sensefils es vol observar en tot moment el marc jurídic vigent, que actualment és el següent:

Amb guifi.net tinc Internet gratis?

guifi.net NO és un proveidor d'internet. És simplement una xarxa ciutadana lliure i oberta.

Una altra cosa és que com que és una xarxa orientada a compartir recursos, hi hagi dins de guifi.net "portes" cap a internet (proxys): N'hi ha prou amb que hi hagi diferents persones es posin d'acord, i a partir de llavors internet passa a ser un més dels recursos disponibles des de guifi.net.

Què és un Ping?

El ping és una eina de les xarxes TCP/IP (com ara Internet) que permet, de forma similar a una trucada perduda, determinar si un servidor està funcionant i si s'hi pot arribar des d'una xarxa concreta amb l'ordinador des d'on es fa la prova.

He vist una xarxa "guifi.net", m'hi puc connectar amb el meu telèfon/tablet/portàtil?

No hauries de conectar-hi. Els dispositius mòbils venen equipats amb una antena preparada per funcionar a l'interior d'una vivenda. Encara que es rebi senyal d'un node o supernode proper, aquesta probablement haurà de travessar finestres i parets i la qualitat serà molt baixa. Com que tots els usuaris que es connecten a un mateix node naveguen a la velocitat del que té pitjor senyal, si et connectes o intentes connectar estàs perjudicant als demés usuaris.

Podeu trobar més respostes a les vostres preguntes a http://guifi.net/ca/pir