Amb guifi.net tinc Internet gratis?

guifi.net NO és un proveidor d'internet. És simplement una xarxa ciutadana lliure i oberta.

Una altra cosa és que com que és una xarxa orientada a compartir recursos, hi hagi dins de guifi.net "portes" cap a internet (proxys): N'hi ha prou amb que hi hagi diferents persones es posin d'acord, i a partir de llavors internet passa a ser un més dels recursos disponibles des de guifi.net.

Quan un grup d'usuaris o una institució posa una porta a internet compartida (proxy) amb un grup d'usuaris es fa el que anomenem "autoprestació agregada".  Si és gratis o es comparteix la despesa d'aquest accès a internet entre els que el fan servir i en quines condicions, ja és cosa dels qui s'han posat d'acord per a compartir aquesta connexió i no pas de guifi.net.

A Mataró tenim almenys una sortida compartida disponible a tothom, l'anomenem Porta a internet de l'Escorxador i per a fer-la servir cal configurar el proxy del navegador com a porta.escorxador.matarosensefils.net port 3128. Es tracta d'un servei compartit, sense cost i sense cap mena de garantia, però et accedir a internet. Darrera d'aquesta connexió hi ha algú que es fa càrrec de les despeses que comporta, si la fas servir habitualment considera fer una donació.

A banda dels accessos a internet a través de portes públiques (proxys), a través de "guifi.net" també es contempla la possibilitat de que usuaris de la xarxa puguin adquirir als proveïdors d'internet que operen a guifi els seus accessos propis. Pregunta als forums si estàs interessat en tenir una connexió a internet de millor qualitat.