Guifilab de l'entorn de virtualització Proxmox

El pròxim divendres 23 d'octubre a les 19:30 fins a les 21:30 a l'espai Xnergic de TecnoCampus Mataró, realitzarem un taller/presentació de Proxmox a càrrec d'en Ramon Selga. Proxmox és un entorn de virtualització Open Source basat en Debian que permet instal·lar diferents servidors sobre una mateixa màquina i gestionar contenidors de dades. Proxmox pot treballar en Cluster i ofereix alta disponibilitat. En Ramon Selga és un professional del sector amb una dilatadíssima experiència i amb moltes ganes de compartir els seus coneixements amb la comunitat.

De ben segur que hi haurà més tallers sobre virtualització essent aquesta una primera sessió introductòria:

Com a primera aproximació, amb en Ramon farem la instal·lació en un servidor amb dos dics de xTB i un xic de RAM (uns 8GB).

Les etapes seran: instal·lar el Debian Jessie en un parell petites particions dels discs amb un mirror per software per tenir redundància, afegir el Proxmox des del repositori amb canvi del kernel, definir en la resta dels discs l'espai per al storage de MV's amb LVM i repassar les possibilitats que dóna. Explicar les bones pràctiques en la creació de MV's kvm, processador, memòria, disc (tipus qcow/raw), xarxa (virtual switch), display (spice), etc. amb els drivers paravirtuals (virtio).

La entrada és lliure i només cal venir amb moltes ganes d'aprendre i de compartir coneixements.