Nota de premsa: La Fundació el Maresme estén la xarxa oberta de Mataró Sense Fils

Imatge cedida per la Fundació El Maresme

La Fundació el Maresme i Mataró Sense Fils, secció local de la xarxa oberta Guifi.net, han signat un conveni de col·laboració que per una banda, millora la connectivitat a Internet dels centres de Les Sureres i el CEO de la Fundació el Maresme i per l’altra, estén l'àrea de cobertura de la xarxa ciutadana de Mataró Sense Fils a la capital del Maresme.

La Fundació El Maresme desenvolupa i fomenta des de fa anys l'ús de les TIC entre els seus usuaris, essent un referent entre les entitats que treballen amb discapacitats. Per fer aquests nous trams de xarxa, ha comptat amb l'assessorament dels voluntaris de Mataró Sense Fils i amb el desplegament de l'empresa mataronina MatWiFi.

La xarxa és, des de fa uns mesos, una infraestructura més de la Fundació el Maresme que permet la interconnexió del centre STO Les Sureres i el CEO del Maresme amb els Serveis Centrals de la plaça dels Bous. Gràcies a aquestes connexions, els centres poden accedir a la connexió a Internet que la pròpia Fundació el Maresme té a la plaça dels Bous, on la connectivitat a Internet és de molta més qualitat i ampla de banda.

Aprofitant aquest desplegament, s'hi han afegit uns equips que permeten que el CEO del Maresme i l’STO Les Sureres puguin afegir-se a la xarxa ciutadana de Guifi.net, la qual compta actualment amb més de 27.000 nodes desplegats pel territori i promou la interconnexió dels seus membres: empreses, entitats, ciutadans i administracions, per tal de garantir l'accés a la xarxa oberta a tothom.