Primer supernode de Mataró Sense Fils connectat a fibra òptica

Durant aquesta setmana les operadores MatWiFi i Gurbtec estan realitzant tasques de fusió i extensió de la xarxa de fibra òptica de Comuns ja existent a Mataró. Una d'aquestes tasques ha consistit en la interconnexió de la fibra òptica a un dels supernodes Sense Fils ja existents, concretament amb MatCuba. Això és el primer pas per poder fer arribar l'alta velocitat a la nostra xarxa.

La cobertura actual de la fibra oberta és el traçat de la xarxa que Bankia va cedira Guifi.net pq ja no li feia ús i li era un càrrec econòmic mantenir-la. Aquest traçat va des de l'edifici de vidre al Pla d'en Boet fins al Carrer sant Cugat, puja fins al Camí del mig, tira cap al carrer Biada fins al carrer sant Benet, baixa cap a plaça de Cuba, després cap a plaça santa Anna, puja per la Riera fins la plaça de l'Ajuntament i finalment acaba davant de l'antic xurrero de la Riera.

Aquí teniu l'article de la donació de Bankia amb un petit mapa del traçat

Actualment els operadors que fan xarxa oberta i estan explotant i fent funcionar la xarxa de fibra òptica són Gurbtec i MatWiFi. De ben segur que aviat s'hi afegiran més com per exemple Ticae. Els operadors actuals estan oferint velocitats gigabit (1024 megues) per preus a partir de 20 €/mes Podeu anar a la web de Gurbtec per més informació.